Project Hovdabrekka

Press

The Norwegian Journalisten 08.09.09:
Raude journalistspirer” <Red journalism students>
“– Politiske sympatiar kan påverka journalistens evne til å presentera ulike parti. Venstrevridinga kan øydelegga for omdømmet til journalistane. Om tala frå undersøkinga stemmer så er Rødt fire gonger så stort som FrP blant desse studentane. Det er ikkje tillitsvekkjande for publikum, seier Valebrokk. Han meiner at lærarane har si del av skulda for at studentane heller mot venstre i politikken. – Mykje tydar på at lærarane ved journalistutdanningane er elitistiske.”

The Norwgian Journalisten, 03.08.2007
“Studenter vil ikke på nett” <Students do not want to be Net journalists>
“…studentene aller helst vil jobbe i tv eller avis. Studentene er langt mindre sugne på å begynne å jobbe med internett, lokal-tv eller fagblader eller i magasiner. Samtidig er det i disse bransjene de ifølge danske Journalisten har størst mulighet for å få jobb etter utdannelsen.”

The Danish Journalisten,  02.08.07:
“Journaliststuderende har urealistiske forventninger” <Journalism Students have unrealistic expectations>
“Der er dårlig overensstemmelse mellem, hvad de journaliststuderende vil, og hvad de realistisk set kommer til at arbejde med, viser ny undersøgelse.”

Journalisten.se, 17.04.08:
“Svenska journaliststudenter blåast i Norden”. <Swedish journalism students are the most right-wing in the Nordic countries”.
“Det är stora attitydskillnader mellan journaliststudenter i de nordiska länderna, enligt en undersökning gjord av en grupp nordiska medieforskare. 70 procent av de norska studenterna röstar på vänsterpartier medan 33 procent av svenskarna röstade på moderaterna.”

Uriasposten (Danish blog, December 2006):
“Norsk undersøkelse dokumenterer: 86 pct. af danske journaliststuderende stemmer rødt” <86% of Danish Journalism Students vote for a Socialist Party>

The Norwegian Journalisten, 25.06.06:
“Unge er skeptiske til nettavisene” <Young journalists avoid online newspapers”
“– En undersøkelse blant studenter som begynte på journalistutdanninga høsten 2005 viser at papiravisene fortsatt er drømmejobben. Riktignok svarer mange at de godt kan tenke seg nettet som arbeidsplass, men som førstevalg er det bare nyhetsbyråer som scoret lavere, sier Gunn Bjørnsen.”

The Norwegian Journalisten, 26.05.06:
“Slik er nettjournalisten” <This is the online journalist>
“– Undersøkelser blant journaliststudenter viser at menn og kvinner har ulik oppfatning av journalistrollen, og at kvinner holder mer på de tradisjonelle journalistidealene, sier journalistforsker Gunn Bjørnsen.”

The Norwegian Journalisten, 30.03.06:
“Norske journaliststudenter er mest radikale”. <Norwegian Journalism Students are the most politically radical>

Aftenposten 15.12.05 (Bjørnsen, Ottosen, Hovden):
“Hvem er fremtidens journalister?” <Who are the journalists of the future?>
“HVA SLAGS MENNESKER er det som skal formidle informasjon til det øvrige samfunn gjennom mediene i tiden fremover? Hva er deres verdier, deres rekruttering, deres politiske sympatier og deres sosiale bakgrunn? Et forskningsprosjekt har funnet svar.”

Information 22.06.06 (Ida Schultz)
“Fremtidens journalister” <Journalists of the future>
“Semestret er lige begyndt for de nye studerende, og også for fremtidens journalister på Danmarks tre journalistuddannelser. Spørger man dem om deres håb for fremtiden, vil de gerne ansættes som politiske reportere eller udenrigsjournalister på de klassiske, toneangivende nyhedsmedier. Det vil ske for de færreste. Men lad os håbe, at vi ikke når at tage alle idealerne fra dem, inden de er kommet ud på et mediearbejdsmarked i hastig forandring.”

Information 16.06.06 (Glen Mikkelsen, Kristian Villesen)
“9 ut av 10 journalist-studerede er røde” <9 of 10 journalism students are politically red>
“Regeringen og Dansk Folkeparti får kun lidt over 10 procent af stemmerne blandt landets kommende journalister, viser ny undersøgelse. I branchen finder man det ikke specielt problematisk.”

The Norwegian Journalisten 18.03.2005:
“2001-kullet ble ikke utdannet til ledighet” <The 2001-students did not end up on the dole>
“76 prosent av journaliststudentene som gikk ut fra Volda og Oslo i 2001 fikk arbeid etter studieslutt, men ikke alle havnet i det mediet de ønsket.”

The Norwegian Journalisten 17.10.2003:
“Barn av bønder blir ikke journalister” <Children of farmers do not become journalists>
“Journaliststudenter er karakterflinke borgerbarn med naivt idealistiske forhåpninger om å forandre verden. Det er ikke stipendiat Gunn Bjørnsen som formulerer konklusjonene av sin rapport «Journalister i støpeskjeen?» slik. Men hennes konklusjoner er ikke mindre spissformulerte: – Journaliststudentene er heru, sier hun. – Heh…? – Det står for hvite, elitistiske, radikale og urbane.”

The Norwegian Journalisten 30.08.2002:
Nye journaliststudenter om yrkesvalget: Søker opplevelse og spenning”
<New Journalism Studens seek excitement>.
“Sist uke startet 77 nye studenter ved journalistutdanningen i Oslo. De vi spurte pekte særlig på én motivasjonsfaktor. Forventninger om et variert, spennende og utfordrende yrke. Det er for øvrig helt i tråd med det forskerne har funnet ut.”

The Norwegian Journalisten 26.01.2001:
“Journalistene mindre venstrevridde enn før” <Journalists less socialist>
“Norske journalistskolestudenter er mindre venstrevridde enn før. Mens 48,6 prosent av journaliststudentene oppga at de stemte SV eller RV i 1988, er tallet nå nede i 33,9, og Arbeiderpartiet har overtatt som landets største parti. Studentenes store forbilde er Anne Grosvold.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: